Veelgestelde vragen


shutterstock_155804069

WAAROM KIEZEN VOOR QCONDUCTION®?

Levensduur en warmte-afgifte van uw CV-systeem worden nadelig beïnvloed door kraanwater. Water en staal zijn namelijk nooit goeie vrienden geweest. Hierdoor komt uw CV-systeem, en met name de radiator, vol te zitten met sludge (= een papperig bezinksel als gevolg van de langdurige reactie tussen water en staal). Daarnaast treedt zowel inwendig als, op termijn, uitwendig roestvorming op als gevolg van de langdurige reactie tussen water en staal (corrosie).

 

IS QCONDUCTION® GESCHIKT VOOR ELK CV-SYSTEEM? 

Jazeker; deze warmtetransportvloeistof kan in elk CV-systeem worden gebruikt, ongeacht de leeftijd of uitvoering van uw CV (combi)-ketel. Deze vloeistof is zowel geschikt voor radiatoren als voor vloerverwarming. Qconduction® voldoet en/of overtreft de eisen die wereldwijd aan een warmtetransportvloeistof worden gesteld.

 

IS QCONDUCTION® SCHADELIJK VOOR DE GEZONDHEID?  

Nee; Qconduction® is een 100% biologisch afbreekbare warmtetransportvloeistof die niet giftig of schadelijk is voor de gezondheid of het milieu.

 

BESPAAR JE ALTIJD MINIMAAL 25% OP JE STOOKGASREKENING?  

Nee; Warmtezorg garandeert u een besparing van 25%. De werkelijke besparing kan veel hoger uitkomen. Hoeveel u daadwerkelijk zult gaan besparen hangt af van de mate van vervuiling in uw CV-systeem op dit moment.

Logischerwijs zal een sterk vervuild systeem na het reinigen en afvullen met Qconduction® een grotere besparing opleveren ten opzichte van systemen die bij aanvang al betrekkelijk schoon zijn. Het mooie is wél dat, wanneer u tóch de besparing van 25% per jaar (gemeten over 3 opeenvolgende jaren) niet zou halen, u het verschil terugbetaald krijgt! Kijk op de website van Stichting Garantiefonds Qconduction® voor de garantievoorwaarden. www.stgq.nl

 

HOEVEEL KOST HET OM MIJN CV-SYSTEEM TE LATEN AFVULLEN MET QCONDUCTION®?  

De prijs voor het reinigen en afvullen van uw CV-systeem kunt u opvragen bij een erkend installateur. De prijs is afhankelijk van het aantal radiatoren en/of aantal groepen vloerverwarming, het aantal verdiepingen en de mate van vervuiling in uw CV-systeem.

 

HOE LANG DUURT DE HELE BEHANDELING?  

Doorgaans wordt het reinigen en afvullen van uw CV-systeem, bij een gemiddelde woning, binnen enkele uren gerealiseerd en kunt u de verwarming direct weer in gebruik nemen.

 

MAG IK MIJN CV-SYSTEEM BIJVULLEN MET KRAANWATER?  

NEE! U mag nu, in verband met de NEN-1006 norm géén verbinding meer hebben en/of maken tussen het gesloten gedeelte van uw CV-systeem en het waterleidingnetwerk. 

Het bijvullen met kraanwater of een vloeistof anders dan Qconduction® zal een negatieve invloed hebben op de prestaties van Qconduction®. Uw erkende installateur zal u hier ook op wijzen.

Er wordt ook een sticker op uw CV-systeem geplaatst over dit onderwerp met de verwijzing naar de NEN-1006 norm.

 

MOETEN ALLE RADIATOREN LOSGEKOPPELD WORDEN?  

Nee, en daar bent u vast blij mee; het reinigen en afvullen gebeurt bij de CV-ketel